13 Şubat 2012 Pazartesi

Hızlı Zayıflatan 10 Tane İpucu !



Bu ara diyetlerle ve sporlar kafayı bozmuş durumda olduğumu çoğunuz biliyorsunuzdur.
Hatta bir postumda şuanki kilomu bile yazdım gizli saklım yok:)
Ama şimdi diyet'e birazcık ara vermiş durumdayım hatta kaçamaklarım çoğaldı ama bugünden itibaren haftada sadece bir gün kaçamak günüm olacak onun dışında proteinle beslenmeye devam.
Babam'ın deyişiyle yakında yumurtlamazsam iyiymiş arada gıdaklıyacağımda söylüyor.
Adam haklı kızlar 2-3günde bir tavuk sote yiyiyorum.
(birazcık yağ ve baharatlar eşliğinde kızartma kesinlikle değil buharda pişiriyorum.)
Yakın zamanda kız arkadaşımla spor'a başlamayı düşünüyoruz umarım bir an evvel gerçekleşir ve kilolardan uzak durur hayallerime ulaşırım!!!
Ayrıca Ankara'da yaşayanlar bilirler Renewa Club'da incelme paketleri var.
Gidenler varsa bu konu hakkında bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.İlla blog üzerinden olmasına gerek yok ''disastyle@gmail.com'' adresime email atabilirsiniz.

Neyse gelelim konumuza;


Hızlı ve etkili bir şekilde kilo vermek istiyorsanız yapmanız gerekenler aslında o kadar da zor değil.
Nişastayı bir porsiyona düşürmek, meyve konusunda aşırıya kaçmamak, ne türden yağlarla beslendiğinize dikkat etmek yapmanız gerekenlerden bazıları.
Diğerleri ise;

1. Protein alın, kahvaltı dahil her öğünde…

2. Tahıllı ve unlu gıdaları şimdilik ortadan kaldırın. Ekmek ve makarna da kesinlikle bunların arasında yer alıyor.

3. işlenmemiş gıdalarla beslenin. Yediğiniz besinlerin yüzde doksanı avlanmış, yakalanmış, yerden toplanmış ya da ağaçtan koparılmış olmalıdır.

4. Nişastayı günde sadece bir porsiyona düşürün. Bu porsiyonu akşam yemeğinde tüketmeyin. En iyi seçenekler yulaf ezmesi, patates ve baklagillerdir.

5. Meyve konusunda aşırıya kaçmayın. Günde en fazla iki defaya mahsus olmak üzere, şeker oranı düşük, lifi yüksek türden meyveler yiyin. Elma, armut, erik , çilek ve kiraz gibi meyvelerin hepsi çok iyi seçimlerdir. Muz bu sınıfa girmez. Şimdilik meyveler tek başına ya da kuruyemiş veya peynir gibi hafif şeyler eşliğinde yenmelidir. Meyve suyu içmeyi ise bırakmalısınız.

6. Süt ve süt ürünlerini, özellikle de inek sütünü şimdilik azaltın ya da ortadan kaldırın. İstisnai durumlar: Makul oranda peynir ve arasıra da yoğurt ama yağsız olanından değil (haddinden fazla şeker içerir).

7. Alkolü azaltın. Araştırmacılar ne derlerse desinler alkolü bırakmanız size sağlığınızdan hiçbir şey kaybettirmez. Alkolde meyvelerden ve sebzelerden alamayacağınız hiçbir şey yoktur.

8. Ayçiçek ve mısırözü gibi bitkisel yağlar kullanmayı bırakın. Bunların yerine zeytinyağı kullanın.

9. Ne türden yağlarla beslendiğinize dikkat edin. Aldığınız yağ miktarı, bu yağın türünden belki de daha az önem taşır. En kötüleri de kızartmalar, margarin ve hidrojenli ya da kısmen hidrojenli yağlar içeren türden olanlarıdır. En iyisi balıkta bulunan Omega-3'lerdir.

10. Adeta saplantılı bir biçimde su için. Her gün en azından sekiz ya da daha fazla büyük bardak…Her gün… Bahane yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Haddini aşan kimseler yüzünden adsız yorumlara izin vermiyorum.
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

recent posts

Bumerang - Yazarkafe