4 Haziran 2011 Cumartesi

Bakır Kızıl Saç Tonları

 

1 yıldır neredeyse Bakır-Kızıl saç rengine takmış durumdayım.
Aklıma geldiği anda hemen açıp bakıyordum.
Kuaför'de ki son boyattığım zaman(yılbaşında) kuaför'ümden öneri istemiştim yakışır mı ? diye..
Cevabı; Tabiki evet olmuştu : )
Beyaz tenli olduğum için biraz avantajlıyım açıkcası.
Neyse gelelim Bakır-Kızıl yapmaya nasıl karar verdiğime.
Şuan Seda Sayan'ın platin renkli saçlarından bir farkı yok saçlarımın..
Bana öncelikle sevgilim sonrada bir çok kişi yakıştığını söylüyor.
Tabiki istisnalar var..
En önemlisi'de babam sanırım :)
Baya kıskanç bir babaya sahip olduğum için o hala beni 10 yaşında ki kızı sanıyor.
Her fırsatta saçlarımdan hoşlanmadığını dile getiriyor.
Özellikle;Behzat Ç.'yi izlerken :)
Mavi saçlı bıcırık ''Ayça Eren'' yakın bir zamanda saçlarını değiştirdi.
Babam'da platin saçlarımı,mavi renkle kıyaslaması pek hoşuma gitmiyor tabi ki ama saçlarımdan gayet memmunum..
Ama 3-4 yıldır neredeyse hiç değiştirmeden ''platin'' rengini kullandığım için birazcık değişiklik iyi olacak sanırım : )
En yakın zamanda Bakır-Kızıl olmayı düşünüyorum..


Şimdi ki saç rengim;Yalnız birazcık diplerim var.




EDİT:

Haziran'da karar verip  temmuz'da boyadım:))Eylül'de de  post  yazmışım buyrueen:))
http://www.disastyle.com/2011/09/igora-sac-boyas-ile-platin-renginden.html




21 yorum:

  1. çok beğeniyorum bu tonları ama bana hiç yakışmayacağını düşündüğüm için cesaret edemıyorum.. :)

    YanıtlaSil
  2. Aslında beyaz tenliysen hiç bir sorun yok bence çok yakışır.Bazı kadınlar ciltleriyle aynı tonlarda saç rengine boyuyorlar :) Onlar bile yakıştırabiliyorsa kendine bence sorun yok (:

    YanıtlaSil
  3. bend bu rengi istiyorum saçımda komple rofle vr iki boyyaıda karıştırcam inşllah böyle olur çok tatlı renk olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki rengi karıştırmana gerek yok ki.Benim blogumda bununla ilgili bir yazı var sağ üst köşede oradan bakabilirsin platin sarısından kızıl bakır'a geçmiş saçlarımı.

      Sil
  4. merhaba canım saçların çok harika olmuş bendede platin rofle var dip olayından nefret ettiğim için bende kendim boyamaya kaltım yani kuaför kursunu giden bir arkadaşımla kolestonun açık sarısını aldım sadece diplere yapıcaktım sonuç kızıl oldular 3 4 gün sonra tekrar boyuycam ...saçlarında yanma olmadı dimi yani lastik gibi bana yazarsan sevinirm cnm 5353505956

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demekki bekletmeniz gerekenden daha az bekletmişsiniz.
      Ayrıca sanırım streçlemedin saçlarını :s
      ayrıca numaranı yazmışsın ama neden yazdın ki?
      Benim email adresim sayfanın en başında yazıyor tekrar yazıyım bir sorunun olursa okuduğun ilgili postun altına yorum bırakırsan sevinirim.Umarım yardımcı olabilmisimdir.

      Sil
    2. slm kendi sac rengin neydi acaba benim dogan sac rengim koyu kahve platin sarı yapdım ama dibin gelmesinden bıkdım kuaförde cok oyalanıyorum eevde yapmak daha kolay lorealin röfle setini aldım ama yogun acıcı hiçbir yerde yok

      Sil
    3. benim saç rengim çok farklı bir kaç rengin birleşmesi diyebiliriz.açık kumral açık kestane.Kuaförde oyalanmana son vereceğim artık ozaman :) Senin diplerini boyayacak biri varsa dua edersin bana sanırım hemde kuaföre o kadar para vermeni gerektircekte birşey yok kuaförde yapılan işlemin aynısını ben evde yapmanızı sağlıyorum.Garanti verebiliyorum sana benim postlarımı okuyarak en az 5-6 kişi saçlarını evde boyadı.Facebook email üzerinden görüştük hepsi ilede hatta facebooktan görüştüğüm kişilerlede konuşabilirsin:)
      Sen hangi şehirdesin yoğun açıcı bulamıyorsun :S gerçi bende yoğun açıcı bulamadığım dönem olmuştu biraz bekle istersen platin ise renk farkı olmasın.İkisini birlikte karıştır öyle diplerine sür fakat diplerinin uzunluğuda önemli saç boyasını oranı için.Eğer çok fazla değillerse iki boyanın yarısını kullan yok 2-3 parmak kalınlığındaysa 2 boyayı karıştır.

      Sil
  5. benım saçlarım siyah bende bu yoğun açıcıyı denesem açılırmı acaba acil cvp verebilirmisinz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saçların doğal rengi siyah mıdır ? eğer öyle ise bir kaç ton açığını boyayayıp 2ayda bir daha açık renk ile boyayabilirsin.Yok ben hemen boyamak istiyorum dersenki yoğun açıcı ve röfle seti karıştırıp platin elde edebilirsin.Ama şunuda unutma lütfen her boyama işleminde olduğu gibi her boyada ister açma ister boyama işlemi olsun saçların belli oranda zarar görecektir.Tabii buna saçlarının dayanıklı olması ve saçlarında hiç bir işlem olmamasıda etkendir.

      Sil
  6. merhaba arkadaşlar.

    benim saçlarımda siyah ama dipleri açıldı uclara yakın siyahlar kaldı. bende bu yoğu acıcıdan kullansam açılırmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoğun açıcıyla tabii ki açılır 45-50 dak beklettikten sonra tabii kullanım kılavuzunu iyice okuduktan sonra süresine siz karar verin ben 50dak kadar bekletiyorum.Eğer açma işleminde çiğlik olmasın dersen tek başına yoğun açıcı kullanma.Yoğun açıcının içine röfle setinide karıştır.Öyle daha hoş bir renk oluyor.

      Sil
  7. slm kendi sac rengin nedir acaba benim koyu kahve ve platin sarıya boyatdım ama dibin gelmesinden cok sıkıldım kuaförde fazla oyalanıyorum ve evde uygulamak daha cazip geliyo loreal röfle seti aldım iyiki yazını görmüşüm yoksa boşa ugrasakdım yogun acıcıyı bulamıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açık kumral açık kahve arasında bir renk aslında renk skalasında benim doğal rengim yok ama biraz karışık olduğu için bir çok renk içeriyordu.Yalnız yoğun açıcı olmadan platin elde edemezsin loreal röfle seti tek başına yardımcı olmaz.Ben kendimden biliyorum :/ arada 2ton fark ediyor.

      Sil
  8. canım bişey sorucam benim saçımda platin dip boyasını kendim yapmak istiyorum çünkü dpten siyah çıkıyor ve 2 haftada bir kuaföre gidiyorum. Yoğun açıcıdan sonra röfle setini kullanmalı mıyım? Röfle seti çok koyu kalmıyor mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://www.disastyle.com/2011/07/platin-sars-saclar.html

      Bunu okuma istiyorum.Detaylı bir şekilde anlattım.İkisini birlikte karıştırıp kullanmalısın.3parmak uzunluğunda olursa 2paketi karıştır.Daha az bir uzunluksa paketi yarım olarak karıştır sür.

      Sil
  9. merhabalar.ben kuaförde saçımı sarıya boyattım,ama sürekli kuaföre gidecek durumum yok evde nasıl bir işlem yapmalıyım yazarmısınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buradan detaylı bilgi alabilirsiniz.


      http://www.disastyle.com/2011/07/platin-sars-saclar.html

      Sil
  10. Mrb. Şöyle anlatsam Saçlarımı 2ay kadar önce sıyaha boyattım şuan sıyah bunu nasıl döndürebilirim yapabılcegım şeyleri söyleyebılırsen cok sevınırım ve kesinlikle dediklerini denicem cünkü kesınlıkle platıne döndurmem gerek saçımı.

    YanıtlaSil
  11. Merhaba;bende saçımın rengini açmak istiyorum saçımda çok boya var koleston açık kumrala boyuyordum en son voila küllü kumrala boyadım daha da koyulaştı :( açmak istiyorum ama platin olsun istemiyorum okadar yine bu açıcıyı kullanıp üstüne istediğim boyayı kullansam olur mu turuncumsu olmaz dimi ?

    YanıtlaSil
  12. Mrb..ben yaklasik 1ay once bakir olan saclarimi kuafore gidp sariya boyattim.aslinda platin istiyorum.kendim ewde nasil yapabilirim yardimci olursaniz sevinirim.

    YanıtlaSil

Haddini aşan kimseler yüzünden adsız yorumlara izin vermiyorum.
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

recent posts

Bumerang - Yazarkafe