10 Nisan 2015 Cuma

Saçlarım , Gücüm!

Yüzyıllardır insan oğlunun güzellik arayışına eşlik eden bir çok şifalı reçete hala arşivlerde bize kaynak olurken listenin başını her daim dişiliğin , gençliğin ve seksapatilenin temel taşı olan ; uzun ve güçlü saçlar çekmiş . Öyle ki ; biz kadınlar tarih öncesinden tutun bugüne dek en önemli aksesuarımız olan saçlarımız için ayırdığımız zaman ve emek üzerine size günlerce konuşabileceğimiz bir kaynak sunabilir bunca uygulama…
Her zaman ilgi ve hevesle saçlarım hakkında bir çok soru ile gelip , saçlarımı bu kadar uzatabilirken , güçlü ve parlak görünümünü  kırıklar olmadan nasıl sağladığımı ısrarla sorup tavsiye istiyosunuz ya… İşte altın tüyoları bu yazıda bulabilirsiniz.
Takvim yaprakları baharı işaret ederken doğanın sancılı uyanma sürecinde sürekli değişen kuru ve gri havalar ruhumuza iyi gelmezken saçlarımız nasıl mutlu olabilir ki ? Mevsimsel değişikliğin etkileri cildimizin yanı sıra en çok saçlarımızda dökülme eşliğinde cüretkar tavrını sergilerken bu süreçte benim gibi saçlarını güzelliğinin temel kaynağı alan bayanların tahammül edebileceği bir yenilgi değil!
Mevsim geçiş sendromunda iyice içine düştüğümüz güçsüz saç sendromu kavramına da hiç birinizin uzak olmadığını biliyorum fakat saçlarımızdan şikayet etmek yerine klasik kavramları ve bakımları rafa atıp farklı bir şeyler denemeniz gerektiğini biliyor olmanız gerekli . İnandırıcılığını yitirmiş içi boş vaatlerle dolu reklamları refere almaktansa kendimi ve saçlarımın ihtiyacını iyi tanıdığım için tercihlerimi şekillendirmekte zorlanmıyorum.
Uzun ve sağlıklı saçlara sahibim fakat bu ünvanı korumak sandığınız kadar kolay değil . Dönemsel ihtiyaçlara göre kullandığım bakım grubunun daimi bir sirkülasyonda olup ve ciddi bir bütçe ayırmam gerektiğini itiraf etmeliyim çoğu zaman . Şehir hayatının meşhur dış etkenleri ise sürekli savaş halinde olmama sebep ister istemez fakat güzelliğimden ödün vermem söz konusu bile değil . İyi bir makyaj , parfüm ve zarif bir yürüyüşü mükemmel saçlar tamamlamıyorsa benim için güzellik kavramı kapıdan geçemez çünkü .
Bakımlı olmanın da bedelleri var elbette . Sabah işe hazırlanırken saçlarımızı şekillendirmek adına verdiğimiz onca çaba , ısıl işlem … Spor sonrası alınan bol buharlı duşlar , yetişmek zorunda olduğum eğitimler , koşturmaca arasında gün sonunda gücünü yitirdiğini ilan eden saçlara yabancı değiliz hiç birimiz girdiği onca rol sonrası.
Beslenemeyen güçsüz saçların ana problemini iyi temizlenemeyen saç derisi oluşturur . Saç derimizdeki ölü deriler , kir , yağ , serbest radikaller etkisiyle oluşan sebum ve dolayısıyla besin alamamış ve  tıkanmış saç derisi zayıflayan ve dökülen saçlar gibi korkunç sonuçlara neden oluyor. Böylece hayalimiz olan uzun saçlara kavuşamadan çözümü kesim işleminde arıyoruz.
Saçlarınızı uzatırken ya dökülme ya da uçlarda incelen güçsüz görünüm hepimizin canını sıkıyor bu etkenlerin katkısıyla . Kaliteli saç tanımına uyabilmeniz için her şeyden önce dökülmeyen ve kökten boya güçlü görünümü yakalamış uçlara doğru incelip güçsüzleşmemiş saçlarınızın olması gerekli ...
Mevsim geçişlerinde dökülmelere savaş açmak için daha önce kullandığım Argenine serisinin güçlendirildiğini duyduğum an banyo rafımda yerini hazırladım ve yine yanılmadım . Loreal Argenine direnç x3 yoğun besleyici seri formülünün kalbinde saçın yeniden yapılandırılmasında kahraman niteliği taşıyan argenine proteinini barındırırken yoğun besleyici nutri omega ile güçlendirilince saç için yoğun besin kaynağı ve güç bombası haline gelmiş.
Koparak dökülmelerden şikayetçi iseniz ; saçlarınız kimyasal ya da ısıl işlemlerin gazabına uğramış ama hala saçlarınızı uzatma hayalleri kuruyorsanız doğru yazıdasınız kesinlikle ! Uzadıkça incelen ve her seferinde yine kuaför yolunu tutarak hüsranla başa döndüğünüz günlerin ezberini bozun...
Kimyasal ve ısıl işlemlerden uzak durmak ve saçlarınızı sıcak su ile yıkamaktan vazgeçmek ilk adımınız olmalı . Ardından her Elseve serisi gibi duyulara hitap eden güzel kokusu ve güç temsil eden şık siyah ambalajındaki Loreal Elseve argenine x3 yoğun besleyici şampuan ile saç derimize ve kütiküllerine nefes aldıracak temizliği sağlarken günlük ihtiyacı olan besini takviye etmiş oluyoruz .Bu sayede iyi bir arındırma eşliğinde saçlarınız yoğun bir şekilde beslenirken dökülme karşıtı savaşı başlatıp saçlarınızı bu kalkanla güçlü bir şekilde uzatmanın ilk adımını tamamlamış oluyoruz.
İkinci adımda ise dış etkenlere karşı saçımızı muhafaza ederken yumuşatmak ve parlatmanın ötesinde sağlığını garanti altına alacak yeni kırıklara karşı koruma altına alacak olan Elseve argenine direnç x3 yoğun bakım kremi ile yolumuza devam ediyoruz ki saçlarımız incelmeden güçlü uzayabilsin. Tarama ve kurutma işleminin yıpratıcı etkilerinden kendini sakınabilsin. Yoğun bakım kremi uygulamasından sonra saçlarınızda bebeksi yumuşaklığı ve parlaklık ile önce mental olarak ardından düzenli kullanım süreci sonrası saçlarınızda güç olarak meyvenizi alabileceksiniz .
Klasik bakımların aksine silikon odaklı anlık yumuşatıcı nitelikte ve saç kütiküllerinizi tıkayan anlık temizlik hissi ile  uzun vadede saçlarınızın gardını düşürecek nemini yitirmesine sebebiyet verecek ürünler yerine problemin kaynağını bilip çözüm odaklı ve saç yapısına dost proteinler ile güçlendirilmiş saçlarınızı besleyebilecek ürünler seçmelisiniz farklı bir saç deneyimi yaşamak istiyorsanız .
Serinin özetine kendi adıma bakarsam ; saçlarımın mevcut sağlığını korurken ihtiyacı olan nem dengesini bozmadı ve uzunluğundan dolayı çabuk sönen hacmini başarılı muhafaza etti . Hem dökülmediler hem de güçlü bir şekilde uzadılar mevsim değişikliklerine inatla. Kuru tipte olmasına rağmen yumuşak ve parlak ki en önemli kriterimi de yerine getiridiyse sınavı geçmiştir . Saç uzatmak isteyenler kulübüne argenine serisinin yoğun besleyici ve güçlendirici ailesinin kapısından girebilirsiniz bence. Bu kadar iyi bir bakımın bedeli sanılanın aksine bütçeye dost ayrıca . Şampuan 11,99₺ / Saç kremi 8,99:) gibi ulaşılabilir bir aralıkta .
Şikayet etmek yerine saç bakımının esaslarını uyguladıktan sonra Argenine x3 yoğun besleyici ile saçlarınıza iyilik yapın ve onunla tanışın ve güçlenerek uzayan saçlarınızı savurun , inanın bunun keyfi paha biçilmez : )
Saçlarım uzun ve güçlü çünkü; ben buna değerim!
Sevgilerimle
Bu içerik http://www.kermitalemlerde.com/ tarafından hazırlanmıştır.


Bir boomads advertorial içeriğidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Haddini aşan kimseler yüzünden adsız yorumlara izin vermiyorum.
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

recent posts

Bumerang - Yazarkafe