26 Ekim 2013 Cumartesi

L'oreal Paris Kusursuz Makyaj Temizleme Suyu




O sıralar kazara 2 adet aldığım ürün diyerek başlasam iyi olacak sanırım...
Evet,ben aldım neden aldım,niçin aldım,nasıl aldım bunu izaha gerek yok... gördünüz aldım fotoğrafladım ama almamışta olabilirim ahhh neredeee.. Keşke!
Umudumuz Şaban repliğiyle azıcık atıfta bulundum kendime daha ilk çıktığı haftaydı sanırım 30 haziran'da almıştım bu ürünü teyzem'in haberini almış ve 1 hafta sonra gideceğim sivas'a 2saat içinde almam gerekenleri alacağım sıra amcam'ın hadi diye park yerinde bekleyip beni aradığı sıra alacele aldığım bir ürün oldu!

Aslında istediğim tek özellik o sıra bütün makyajı silebilmekti.Piyasada bu fiyata bulmak'ta imkansızdı.
Düşünün Ankara/Tunalı Hilmi Caddesinde bulunan Kıvılcım Parfümeri'den ikisini 19tl'ye almıştım!


Neyse öyle ahım şahım bir etkisini görmedim.Bunu neden söylüyorum!
Çünkü ürün gayette bereketsiz kapağı şampuan kapağı gibi bir dökmeye çalıştın mı?
Bütün pamuğu ıslatıyorsun nemli bir hal alması gerekirken.2 hafta'da 3*4 kere makyaj yapmama rağmen şisede bu durumdalar o günden beridirde kullanmıyorum!
Göz,dudak ve cilt makyajınızı gayet iyi çıkarıyorda bereketsiz diye bütün hevesim kaçtı.
Bir arada cildimin bir bölgesinde sivilcelenme söz konusuydu ama aşırı derecede onunda korkusu var bu arada yeniden deneyip ürüne ısınmaya çalışacağım.
Ürün gayet vaad ettiğini yapıyor makyajı ve kiri temizliyorda cildin güzelleşmesini sağlar?bunu hangi kafayla yazdıkları konusunda şüphelerim var!Ürünü kullandıktan sonra  elbette yüzünüzü  yıkamanız gerekiyor.


Bu ürüne cildin gözeneklerini kapatcağının vaadini veren aman bal,aman kaymak diyen herkesede gülüyorum :S

Bedava sirke baldan tatlıdır deyip susuyorum!

Ürünün indirimsiz fiyatı 15tl civarıdır.
Ben dediğim gibi indirim döneminde ikisini 19tl almıştım.



25 Ekim 2013 Cuma

'Kırılma Noktası' İstanbul Moda Haftası'ndaydı…

İstanbul bu sene ikinci kez en heyecanlı etkinliklerden birine ev sahipliği yaptı. 7 - 11 Ekim arası Kuruçeşme’de gerçekleşen İstanbul Fashion Week birbirinden farklı defilerle moda severleri bir araya getirdi. Genç tasarımcı Ayhan Yetgin herkesten önce deneme fırsatı bulduğu Samsung Galaxy Note 3’ü ile Fashion Week’te yerini aldı. Ayhan Yetgin’in Note 3 deneyimini paylaştığı yazıyı okuyarak Galaxy Note 3 benim olmalı diyebilirsiniz:

Moda haftası tasarımcıların her şeyi ortaya koyup, sınırlarını sonuna kadar zorladıkları bir hafta. Bu sene ikinci kez kendi tasarımlarım podyumdaydı… Moda ile dolu günler aynı zamanda heyecanlıydı da. Zaman zaman yoğunluktan paniğe kapıldığım anlar da oldu.  İşte öyle anlarda insan hiçbir şeyi kaçırmayan bir yardımcıya ihtiyaç duyuyor. Neyse ki bu sene moda haftasında yalnız değildim…


Note 3, güçlü işlemcisi ve çoklu görev seçenekleriyle defilemin olduğu gün benim hızıma yetişebildi. Etrafımda olup biten her şeyi takip etmemi daha da iyisi kontrol altında tutmamı sağladı.

Not defteri bir tasarımcının olmazsa olmazıdır. Backstage yoğunluğunda bile aklıma gelen fikirleri hızlı ve kolayca not alabilmek büyük avantajdı. Defile notları, yeni projeler, tasarım için yeni materyalleri unutmadan S Note’a yazdım. S Pen’in performansından memnun kaldım. Şimdi yeni koleksiyon için çalışma zamanı…
              
Mailler, mesajlar, bildirim ve aramalar yoğunluk dinlemeden gelmeye devam etti tabii. Ben mankenlerin kıyafet hazırlıkları ve ayakkabılar arasında kaybolmuşken Samsung Galaxy Gear kolumdaydı, Note 3 ise çantamda. Gear ile; gelen mesajları okudum, aramalara cevap verdim, hatta fotoğraf bile çektim.

Mankenlerimi herkesten önce yine ben fotoğrafladım. Note 3’ün geniş ekranı ve 13 megapiksel kamerasını bir deneyen bir daha vazgeçemez. Video çekerken görüntüyü yavaşlatıp hızlandırmak bile benim elimde. Keyifli foto-video deneyimi buna denir.
   
Zaman geldi. “Kırılma Noktası” adını verdiğim koleksiyonumla defilede yerimi aldım.  Koleksiyonumu hazırlarken lisede kullandığımız deney tüplerinin formu bana ilham vermişti. Keskin çizgiler, elbiselerimin detaylarında gizliydi.




Defile sonrası hem diğer defile videolarına göz attım, hem de çizimlerime devam ettim. Defilem ve moda haftası geride kaldı ama Note 3’ümde sakladıklarım hep benimle olacak.


Bir bumads advertorial içeriğidir.

Gratis Bayram İndiriminden Payıma Düşenler



*Emotin Love Parfüm
*The Balm Betty Lou Manizer Annem temizlik hastalığı sayesinde dolabımdan düşürüp kırmıştı..
*Garnier saç boyası bunları ihtiyacı olanlara vereceğim sarı tonlarında detaylı numara yazacağım isteyen olursa emailleşelim
*Schwarzkopf Gliss Restore & Refresh Şampuan - Yağlı ve Yıpranmış Saçlar İçin
*Schwarzkopf Gliss Ultimate Repair Saç Bakım Maskesi

*Flormar Eyeliner
*The Balm Far Fırçası
*Flormar Revolution Perfect Lipstick
*Essence Go Lashes Wild Volume Mascara
*Essence Kurutucu Oje
*Betty Boop Oje
*Saçlarım sarı olduğundan dolayı siyah tel toka takmaktan nefret ettiğim için alınmış bir tel toka.Bunun sebebi ise bariz tel toka buradayım diyor ayrıca kötü bir görüntü elde ediliyordu her defasında bütün tel tokalar annemin oldu şimdi sarıları alıp alıp kaybetme sırası :))

L'Oréal Paris Elseve Extraordinary Oil (Mucizevi Bakım Yağı)




Adını,parasını fazlasıyla hakeden bir ürünle karşı karşıyasınız şuan!
Gerçekten mucizevi bir bakım yağı bu!
Ben şuan 23 yaşındayım bu yaşıma kadar zilyon tane saç bakım yağı bilumum buna benzer ürün gördüm fakat vaad ettiği her şeyi ilk kullanım sonunda göstereniyle ilk defa karşı karşıyayım.
Öncelikle yazdığım her bir kelime ve bu ürün hakkında yapacağım yorumu ürünü bizzat bu alışverişim sırasında yapmamla ne kadar gerçekçi ve objektif olacağımın kanıtı olacaktır.

....

Beni takip edenler bilirler saçlarımı temmuz ayında bir anlık çılgınlığımla yeniden evde boyayarak platin sarısına çevirdim.Bu rengin ihtişamına kapılan kimse o renk olmadan en fazla 2 ay yapabiliyor:(Neyse bu durumdan ötürüde saçlarım çok sağlıksız durumdalardı taa ki bu ürünle karşılaşana kadar..Saçlarım bu ürünü kullanmadan önce uçlar sert,kırık ve lastik şeklinde uzayıp kopuyordu şimdi ise eski sağlığına kavuşmasına ramak kaldı.En azından saç uçlarım 3 gün sonunda birbirlerine girip keçe gibi olmuyorlar.

Ben ürünü sadece suyu alınmış nemli saç uçlarıma sürüp kurutarak uyguladım.İnanın ilk sürdüğünüzde bile o yoğun açıcı ile açılmış saçlarınızın nasıl pamuk ve ipeksi saçlara dönüştüğünü gördüğünüzde şaşıracaksınız.

Loreal Mucizevi Bakım Yağı,içerisinde bulunan değerli çicek özlerinin yağlarının birleşimi sayesinde saçlarınız eskisi kadar sağlıklı olduğunu görünce bu ürüne 19tl vermeninde keyfini yaşayacaksınız. Diğer ürünler saçları sadece dışardan beslerken,bu ürün sayesinde saçlarınızın iç yapısına işleyip bakım yapıyor.
Benim saçlarım çok çabuk yağlanır buna rağmen o banyodan sonra diğer serum ve yağların bıraktığı ağırlaşma ve yağlanma hissini bırakmıyor.Adeta hiç bir şey sürmemişcesine saçlarınızla övüneceğinizden asla şüphem yok.Tam bir aydır bu ürünü kullandım ve sizlere anlatmak için sabırsızlandım inanın.Çünkü bu üründen kimsenin asla mahrum kalmasını istemiyorum!

Saçlarım omuz üzerindeler ve bende saçlarımı günaşırı yıkamama rağmen bereketlide bir ürün olduğunu söyleyebilirim.(fotoğrafta ne kadar kaldığını görmeniz mümkündür)
Fiyatına asla diyecek yok zaten diğer o faiş fiyatlarla mukayese bile edilemez.Satın aldığınız ürünleri hala kullanmaya devam edecekseniz o sizin gözgöre göre kazık yemeniz olacak inanın...Ne varsa bırakın ve bu ürünü kullanın derim.Kullanmayan kim varsa hepsine tavsiye ettim stokladı bütün yakınlarım.
Benim gibi her üründe koku manyağı olan biri için ise bu ürünün kokusu gerçekten muazzam..Saçta bıraktığı kokuya ise diyecek bir şey bulamıyorum.
Şisesi ise diğer ürünler gibi plastik değil!Cam!
 ilk başta gereksiz gelmişti olsada,sonrasında gerçekten onunda ihtişamına kapıldım:)
Kapağı yok fakat kilit koruması var. Kapağı çevirince kilit açılıyor,pompalı olmasından dolayı ise kolayca kullanabiliyorsunuz.

L'Oréal Paris Elseve Extraordinary Oil (Mucizevi Bakım Yağı)'in birde boyalı saçlar için olanı var yakında onuda deneyeceğim.
Ben Gratis'ten 19tl'ye aldım indirimsiz fiyatıydı yanılmıyorsam verdiğim her kuruş helal olsun.

Bu ürünü pek farklı şekilde kullanabilirsiniz.
*Saç boyamalarınızdan birgün evvel ve banyo yapmadan bir kaç saat evvel saçlarınıza uygulayıp streç ya da saç bonesiyle sarıp,
*Temiz,suyu alınmış nemli saçlarınıza,
*Ve kuru saçlarınıza saç düzleştirme öncesi ışı koruyucu olarak kullanabilirsiniz.
Kısacası her ihtiyaç duyduğunuzda kullanabilirsiniz


Ürünü denemek isterseniz Gratis,Watsons ve bilumum marketlerde bulabilirsiniz.

Bu fiyata bu performans'ı her üründe bulmanız kolay olmayacağından,ennn kısa zamanda bu ürüne bir şans vermeniz dileğiyle :)







İstiyoruz! Essence Makyaj Süngeri




Aneam!
Hayır,anlamadığım şey neden bu bizim ülkemizde yok,biri bana açıklasın litfen!
Makyaj süngerleri furyası alıp başını gide dursun bu ürün gelse baya satılır yahu!
Kimsede demiyor mu aceba bu süngerleri getirelim falan diye!
Gerçi sende haklısın gratis'cim senin kendi firmana ait bir ürün varken bunu satmak demek zarar demektir!
Bu arada bu beauty blender'a boyut olarak ve performans olarak pek yakınmış..
Ama biz istiyoruz!
Bir an evvel Tr'de olsun dimi?

17 Ekim 2013 Perşembe

Giysi ve Halıdaki Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Oje lekesi çıkarılması en güç lekelerden bir tanesidir!
Oje lekesi için mümkün olduğunca çabuk müdahale etmek gerekir.
O vakit sizi daha fazla bekletmeden lekeden kurtulmak için tarifleri vereyim.

Giysideki Oje Lekesi Nasıl Çıkar ?

Bu sayfada yer alan oje lekesi ile ilgili püf noktaları suyla temas edebilen, yıkanabilir kumaşlar için geçerlidir.
Ayrıca yalnız kuru temizleme yapılabilen, hassas kumaşlar söz konusuysa, profesyonel leke çıkarıcılarla desteklenen kuru temizleme servisi için Dry Center’dan hizmet almanız yerinde olacaktır.
  • Aseton içeren oje çıkarıcısı kullanarak; beyaz ve desensiz kağıt havluyu, bezi veya pamuğu ıslatın (Bu işlemi, aseton içermeyen oje çıkarıcılar ile de yapabilirsiniz. Bunlar daha güvenlidir, ama etkileri daha azdır.).
  • Oje çıkarıcısını; kumaşın iç kısmında, küçük bir dikiş yerinde test ederek, oje çıkarıcısının kumaşa zarar vermediğinden emin olun.
  • Asetonla ıslatılmış olan pamuğu, lekenin üzerinde ovmadan bastırın (Bu işlemden önce oje lekesinin altına kalın bir kağut havlu veya bez koymanız oje lekesinin, giysinin lekeli olmayan yüzüne geçmesini engellemek açısından iyi olacaktır.).
  • Pamuk veya kullandığınız malzeme, oje lekesini emdikçe değiştirin.
  • Eğer oje lekesi kumaşın arka tarafına geçerse, bu işlemleri oje lekesinin her iki tarafında birkaç defa tekrarlayın.
  • Son olarak kumaşı talimatında belirtildiği gibi yıkayın ve kurutma makinesi kullanmadan kurutun.
  • Oje lekesi kalırsa, beyaz kumaşlar için talimatında varsa ağartıcı kullanabilirsiniz.

Kumaştaki Oje Lekesini Çıkarmak için Alternatif Yöntem

Oje lekesi çıkarmada kullanabileceğiniz diğer bir yöntem:
  • Öncelikle giysiyi bir kase üzerinde gerin ve bir lastik bantla kaseye tutturun.
  • Oje çıkarıcısının kumaşa zarar verip vermediğini kumaşın iç kısmında, görünmeyen bir yerinde test edin.
  • Bir paslanmaz çelik kaşık kullanarak oje lekesinin üzerine oje çıkarıcısını damlatarak oje lekesinin kasenin içine akmasını sağlayın (Bu işlem biraz zaman alabilir, fakat sevdiğiniz bir gömlek oje lekesi olmuşsa, buna değerdir.).
  • Bu işlem oje lekesi için yeterli olmazsa, yukardaki işlemlerle bu uygulamayı destekleyebilirsiniz.

Halıdaki Oje Lekesi Nasıl Çıkar ?

    Oje lekesi çıkarma işlemine başlamadan önce halının renk atmazlık niteliğini anlamak için oje çıkarıcısını; halının köşesi gibi görünmeyecek bir yerde mutlaka denemeniz gerekir. Özellikle koyu renkli halılarınızı dikkatlice test etmeniz, halı elyafına zarar gelmemesi veya halı renginin açılmaması için son derece önemlidir. Koltuk kumaşı oje lekesi olduğu takdirde, yastık arkası denemek için iyi bir nokta olabilir.
  • Beyaz ve desensiz bir kağıt havluya, temiz bir beze veya pamuğa, aseton içeren oje çıkarıcısı dökün. Bu işlemin, aseton içermeyen oje çıkarıcı ile yapılması daha güvenli, ama etkisi daha azdır.
  • Aseton içeren oje çıkarıcı ile ıslatılmış olan havluyu, halıdaki oje lekesinin üzerinde ovmadan bastırarak tamponlayın.
  • Havlu veya kullandığınız malzeme, oje lekesini emdikçe ara sıra değiştirin ve işlemi tekrarlayın.
  • Bir çay kaşığı ağartıcı içermeyen deterjanı bir bardak ılık suyla karıştırın.
  • Bu karışımı, yeni bir kağıt havlu veya benzeri bir malzemeye emdirdikten sonra kağıt havluyu halı veya koltuktaki oje lekesi üzerinde basınçla tamponlayın ve oje lekesinin emilmesini sağlayın.
  • Daha sonra olabildiğince az, temiz ve ılık su kullanarak halının oje lekesi için müdahele ettiğiniz bölümünü durulayın.
  • Son olarak halı üzerinde kalan nemi, kuru ve temiz bir beyaz havluyla bastırarak alın.
  • Halı kuruduktan sonra halının tamamını süpürerek eski formuna gelmesini sağlayabilirsiniz.

Halıdan ve Koltuktan Kurumuş Oje Lekesi Çıkarma

Halınızdaki eski ve kurumuş oje lekesini çıkarmak da mümkün olabilir:
  • Önce, bir kaşık veya küt ağızlı bir bıçak kullanarak ojenin fazlasını mümkün olduğunca halıdan dikkatlice kazıyın.
  • Etrafa yayılan küçük oje kırıntıları olursa elektrik süpürgesi kullanarak vakumlayın.
  • Bir önceki oje lekesi çıkarma uygulamasında anlatılan işlemleri sırasıyla uygulayın.

    drycenter.com tarafından alıntı yapılmıştır.

DIY: Oje Fırçası Değen Tshirt'i Değerlendirmece




Bu link'te ki ojem'i nasıl sevdiğimi ve arkadaşlarımında beğendiğini söylemiştim.
Arkadaşım görünce hemen sürmek istedi.Fakat söyle bir durum söz konusu ki acele işe şeytan karışır hızlı hızlı süreyim derken ojeyi tshirte sıçrattı.Tabii bunu nasıl yaptı inanın bilemiyorum.Dışarı çıkması gerekiyor ve giyeceği şeylerle benim hiç bir uyumlu tshirt'm yok ya da uyuyor kısa diye giyemiyor.Neyse bak bunun izi zor geçer gel bana izin ver biraz daha damlatıyım sonuç olarak böyle tshirtler fazlasıyla satılıyor:) Neyse mecburen izin verdi tabii.. Sonuç mu çok mutlu ve gören kimse kesinlikle bu durumu asla anlamıyormuş.
Ayrıca 3-4 seferde yıkanmış hemde beyazlarla kesinlikle bir sorun yokmuş bilginize.
Oje china glaze olduğu için mi bilemedim ama bu kadar kalıcı olacağını beklemiyordum..

Gelelim yapım aşamalarına;
*içine odam'da disney kahramanlı supla benzeri şimdi ismini unuttum onu koydum ki ojeyi serptiğimde altına geçmesin diye,
*gelişi güzel oje fırçasına alıp tshirte damlattım.

İnanın hiç zor değil sizde yapabilirsiniz.
Ayrıca bu işlemi yaptıktan sonra arkadaşımın  acelesi var diye kurutma makinesı ile kurutmadık.
O sırada pantolonuna değdi tabi ki pantolonuna da aynı desenleri yapmadık onuda sildik.
Resmen o gün sakarlığı üzerindeydi :)
Neyse hiç kimse anlamadı o da takıntı etmedi bu tshirt mevzusunu...

Evet heep diyorum her eve bir Dilonika lazım diye :p





Bu arada oje lekenizle bizim yarattığımız bir şaheser yaratmak istemiyor ve çıkarmakta hala diretiyorsanız o zaman buyrun oje lekesi çıkarma linkine :)

http://www.dilonika.com/2013/09/giysi-ve-haldaki-oje-lekesi-nasl-ckar.html

3 Ekim 2013 Perşembe

Essence Sun Club Bronzlaştırıcı Mat Pudra Esmer ve Koyu Tenlilere Özel



Beyazlığın ve sarışınlığın dibine vurmuş bir kişinin esmer ve koyu tenlilere özel bir pudrasını alması kadar ironik bir durum olamazdı herhalde!:)
Geçen sene nisan ayında sınav çıkışı almıştım hem sabah hem öğlen oturum olduğu için :/
Yorgunluktan ne aldığımı görememişim.
Yapısı swatch uygulamamda gördüğünüz üzere çok ince tabi fırçaya ne kadar aldığınıza bağlı desem yeridir.
Kalıcılığı ortada derecede.
Ürün gerçekten başarılı ama bana uymayan bir renk olunca başkasına satmak zorunda kaldım.
O da zaten böyle bir renk aradığını söyleyince 2 taraf içinde sıkıntı doğmadı doğrusu.
Ürünün fiyatıda o zaman indirimde 5tlydi.






recent posts

Bumerang - Yazarkafe