2 Mart 2011 Çarşamba

Bloguma Dokunma !!


Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesi’ne başvurarak, Google’ın ücretsiz blog servisi blogspot hakkında ‘kapatma kararı’ alan Digiturk, gerekçe olarak yayın hakları Lig TV’ye ait olan futbol maçlarını gösterdi.


Digiturk’ün açıklaması:
“Tüm kamuoyunun bildiği üzere Digiturk, Türkiye Futbol Federasyonu’nun yaptığı ihale neticesinde yıllık 321 milyon dolar ödeyerek süper toto süper ligi maç yayın haklarını almıştır.


Yayın hakları Digiturk’e ve Lig TV’ye ait olan maçlar, bazı internet siteleri tarafından kanunlar hiçe sayılarak yayınlanmaktadır.


Kanunların kurumumuza yüklediği bütün yükümlülükler eksiksiz yerine getirilip içerik ve yer sağlayıcılar defalarca uyarılmasına rağmen internetten illegal yayın yapılmasına son verilmemiştir.,


Son çare olarak yüce Türk mahkemelerine başvurulup illegal yayınları yapan sitelerin verdiği zararın durdurulması talep edilmiştir. Mahkeme yasal olarak her şeyin yapıldığını ve ihlalin hala durdurulmadığını tespit ederek bu sitelere erişimin engellenmesi kararı vermiştir. Bu kararın uygulanması ile birlikte blogspot’ta bazı bloglar’a da erişimde problemler ortaya çıkmış olup, bu problemlerin tek sorumlusu uyarıldığı halde illegal içerikleri yapan sitelerin yayınını ısrarla durdurmayan Google ve Blogspot’tur.


Halkımızdan almış olduğumuz destekle Türk futboluna yaptığımız yatırımlarla birlikte, illegal maç yayınlayan kişi yada kişilerle mücadelemiz devam edecektir.
Kamuoyuna saygılarımızla sunulur.”



Şu anda bloglara erişimler sadece yurtdışı çıkışlı server’lar aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor. Bu nedenle birçok blogger, twitter ve diğer sosyal ağlarda birbiriyle blogspot’un açılmasına imkan veren DNS ayarlarını birbiriyle paylaşmaya başladı bile.

Bloguma dokunma Facebook grubu Facebook Grubu

 
Fan sayfası BlogumaDokunma

 
Twitter'dan #blogumadokunma yazarak grubu ve katılımı destekleyebilirsiniz.

recent posts

Bumerang - Yazarkafe